Esteettömyys ja turvallisemman tilan periaatteet

Päivitetty viimeksi 11.9.2023

Esteettömyys 

Studio Kupu sijaitsee Helsingissä osoitteessa Franzéninkatu 22 (Kalliossa). Studiolle pääsee bussilla (lähin pysäkki 25m), raitiovaunulla (lähin pysäkki 80m) ja metrolla (lähin pysäkki 700m). Pysäköinti on mahdollista maksullisilla kadunvarsipaikoilla, lähin parkkihalli P-Torkkeli. Taksin voi ajaa suoraan liikkeen eteen pysähdyspaikalle.

Liikkeeseemme on kaksi porrasta, joista ensimmäinen on ajan saatossa valunut asvalttiin, eli vinossa. Ulko-ovi on tavallinen, ei ovipumppua eikä painava. Sisäänkäynti tapahtuu suoraan myymälään, jossa saattaa olla muita asiakkaita. Studio sijaitsee myymälän takaosassa.

Myymälän ja studion välissä on tila, johon voi laittaa takit ja muut mahdolliset tavarat.

Studiossa on oma pieni, kynnyksellinen WC-tila ja myymälän puolella oleva WC on hieman isompi. WC:ssä ei käytetä hajustettuja pesuaineita. Studion saa kokonaan pimeäksi. Salamavalot välähtelevät ja piippaavat, äänet on mahdollista saada pois. Työkielinä puhumme sujuvasti suomea ja englantia. Tarjoamme asiakkaillemme vettä pyynnöstä. Tilassa soitetaan musiikkia normaalilla äänenvoimakkuudella.

Kuvauksiin ovat tervetulleita läheiset, lemmikit ja avustajat. Seuraa ei tarvitse etukäteen varmistaa.


Otamme toiminnastamme palautetta vastaan ja pyrimme aktiivisesti kehittämään toimintatapojamme. Koulutamme henkilökuntaa monimuotoisuuden kohtaamiseen. Jos toimimme väärin, otamme vastuun ja pyydämme anteeksi. 


Noudatamme Studio Kupussa turvallisemman ja yhdenvertaisemman tilan periaatteita. 

Studio Kupu on syrjinnästä vapaa alue
Kohtelemme kaikkia samanarvoisesti riippumatta etnisyydestä, ihonväristä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kielestä, uskonnosta, vammasta tai muusta ominaisuudesta. Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi omana itsenään. Emme hyväksy asiatonta kohtelua tai epäasiallista kielenkäyttöä. 

Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta 
Emme kosketa ilman lupaa. Emme painosta tekemään mitään vasten ihmisen vapaata tahtoa. Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan jokaisen yksilölliset tarpeet.  Emme julkaise valokuvia tai videoita ilman lupaa ja poistamme jo julkaistut kuvat, jos kuvassa oleva henkilö muuttaa mielensä ja tahtoo ne poistettavaksi. Emme tee oletuksia muiden ihmisten elämäntilanteesta tai muusta yksilöön liittyvästä ominaisuudesta. Pyrimme välttämään omien kokemustemme yleistämistä muita koskevaksi. Jokaisella on oikeus sanoittaa itse omat kokemuksensa.