Turvallisemman tilan periaatteet

Noudatamme Studio Kupussa turvallisemman ja yhdenvertaisemman tilan periaatteita. Nämä periaatteet nojautuvat voimassaolevaan lainsäädäntöön.

Studio Kupu on syrjinnästä vapaa alue
Kohtelemme kaikkia samanarvoisesti riippumatta etnisyydestä, ihonväristä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kielestä, uskonnosta, vammasta tai muusta ominaisuudesta. Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi omana itsenään. Emme hyväksy asiatonta kohtelua tai epäasiallista kielenkäyttöä. 

Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta 
Emme kosketa ilman lupaa. Emme painosta tekemään mitään vasten ihmisen vapaata tahtoa. Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan jokaisen yksilölliset tarpeet.  Emme julkaise valokuvia tai videoita ilman lupaa ja poistamme jo julkaistut kuvat, jos kuvassa oleva henkilö muuttaa mielensä ja tahtoo ne poistettavaksi. Emme tee oletuksia muiden ihmisten elämäntilanteesta tai muusta yksilöön liittyvästä ominaisuudesta. Pyrimme välttämään omien kokemustemme yleistämistä muita koskevaksi. Jokaisella on oikeus sanoittaa itse omat kokemuksensa.


Esteettömyys 
Yleistä: Salamavalot välähtelevät ja piippaavat, äänet on mahdollista saada pois. Työkielinä puhumme sujuvasti suomea ja englantia. Viittomankieltä emme valitettavasti osaa, mutta kommunikointi onnistuu sujuvasti myös kirjoittaen ja eleillä.

Alppila: Studio Kupu Alppilan sisäänkäynnin yhteydessä on kaksi kiviporrasta ja kaksi kynnystä. Oviaukko on ahdas (70cm). Rapun kautta saapuessa portaisiin on taloyhtiön toimesta asennettu rampit, jotka mitoitettiin aluksi rollaattorille, mutta muutettiin myöhemmin rattaille sopiviksi. Tilassa on pieni WC, joka on myös asiakkaiden käytössä. Tarjoamme asiakkaillemme vettä pyynnöstä. Tilassa soitetaan musiikkia normaalilla äänenvoimakkuudella. Tilan valaistus on hämärä. 

Vallila: Studio Kupu Vallilan sisäänkäynti on katutasossa. Sen yhteydessä on kaksi kynnystä ja oviaukko on ahdas (n. 50cm). Tilan eteen pystyy parkkeeraamaan auton hetkellisesti. WC:tilat ovat pienet ja ahtaat ja ne ovat asiakkaiden käytössä. Tarjoamme asiakkaillemme vettä pyynnöstä.Tilan valaistus on hämärä. 

Otamme toiminnastamme palautetta vastaan ja pyrimme aktiivisesti kehittämään toimintatapojamme. Koulutamme henkilökuntaa monimuotoisuuden kohtaamiseen. Jos toimimme väärin, otamme vastuun ja pyydämme anteeksi. 

Päivitämme tätä sivua tarvittaessa. Viimeisin päivitys 2.6.2022